Ce preturi mai practica un instalator?

Problemele la instalatia sanitara si termica din propria locuinta sunt din ce in ce mai frecvente, ai nevoie urgent de un instalator care sa remedieze situatia, dar care sa practice preturi corecte?

Un instalator autorizat in instalatii sanitare sau termice, cu autorizatie te va scapa de neplaceri si iti va comunica pretul inca de la inceputul lucrarii. Astfel, vei stii de la inceput la ce sa te astepti, fara sa ai parte de surprize sau costuri ascunse.

Cu cat apelezi mai repede la serviciile unui instalator profesionist, cu atat lucrurile nu devin prea complicate iar pretul va fi unul rezonabil.

Un instalator autorizat iti poate oferi suport pentru tevile care curg in locuinta, robinetii defecti, inlocuirea obiectelor sanitare, reparatii sau inlocuirea tevilor fisurate ori infundate, reparatii de calorifere vechi, scurgeri necontrolate de apa sau instalare apometre, montaj centrala termica, instalare calorifere si in general pentru orice interventie la instalatia sanitara si termica din propria locuinta, la preturi transparente.

Preturi practicate de un instalator la instalatia sanitara

In ceea ce priveste preturile percepute de un instalator pentru interventii la instalatii sanitare, pentru simpla deplasare in capitala sau in localitatile din Ilfov, acestea sunt cuprinse intre 50 si 90 de ron.

  • Pentru inlocuirea intregii instalatii sanitare din baie sau bucatarie, cu teava de polipropilena sau cupru, preturile percepute de un instalator, pornesc de la 150 si pot ajunge la 500 de ron.
  • Pentru reparatii sau montaje mai putin complicate la instalatia sanitara, precum: montaj si inlocuire vas sau rezervor de WC, bideu, pisoar, lavoar sau chiuveta, montaj sau inlocuirea chiuvetei de la bucatarie, inlocuirea cabinei de dus, montaj cada sau cabina de dus, inlocuire cabina de hidromasaj, inlocuire baterii la cada, chiuveta, lavoar, pisoar, bideu, montaj ogling la baie, montaj suport prosop, pahar, sapun, dulap baie, etajera, inlocuire robineti de trecere sau robineti tip coltar, montaj masina de spalat rufe sau vase, preturile practicate de un instalator autorizat sunt cuprinse intre 30 de ron si 250 de ron. La aceste servicii se adauga, desigur si costurile legate de transport sau de dificultatea interventiei.
  • Pentru servicii de montaj sau inlocuirea unui boiler, un instalator instalatii termice va cere aproximativ 300 de ron.
  • In cazul instalarii unei centrale de apartament, pretul poate fi de 400 de ron.
  • Pentru montajul sifonului din pardoseala pretul e de aproximativ  200 de ron.

Preturile practicate de un instalator pentru desfundari coloane sau canalizari

Pentru serviciile de desfundari canalizari, preturile  sunt cuprinse intre 140 de ron si 160 de ron pe ora, in cazul folosirii de autospeciale tip woma-vidanja sau woma, folosite la desfundat canale.

Preturile pentru desfundarea canalizarilor sunt orientative si pot diferi in functie de dificultatea interventiei si de aparatura folosita.

Preturile pentru interventii la instalatia termica

In ceea ce priveste preturile practicate de un instalator pentru instalatii termice pot diferi, in functie de zona unde se intervine, dar si de anvergura lucrarii, astfel:

  • Pentru inlocuirea robinetilor tur-retur sau montaj, curatare filtru de impuritati, filtru polifosfati, filtru magnetic, inlocuire robinet de trecere, supapa de siguranta sau de sens, un instalator specializat in interventii la instalatiile termice percepe preturi cuprinse intre 30 de ron si 50 de ron, pentru fiecare interventie.
  • La inlocuirea sau montajul caloriferelor ori montajul sau inlocuirea pompei de reciclare, a vasului de expansiune, pretul perceput de un instalator specializat in instalatii termice ajunge pana la 100 de ron.

In general, preturile practicate de fiecare instalator in parte pot diferi putin. Acestea depind de costul manoperei, de cel al materialelor folosite, pentru fiecare interventie, care nu sunt incluse, de obicei, in costul interventiei. In functie de complexitatea lucrarii, de conditiile de munca, de gradul de dificultate al interventiei, un instalator poate sa intervina asupra pretului, insa ii ofera clientului posibilitatea sa negocieze.