MONTAJ APOMETRE

Asiguram montaj profesional, verificare si sigilare apometre.

Suntem certificati ANRE si asiguram garantia lucrarilor. Avem asigurare de raspundere civila care sa acopere eventuale daune cauzate in timpul interventiei (paza buna trece primejdia rea).

De ce sa ne alegi pe noi

Stim ca esti satul de mesterii de cartier, de preturi umflate si de negocierile de la final. Se poate insa si altfel.

Acum poti lucra cu o firma specializata ce asigura costuri transparente si garantia lucrarilor. Pentru cazuri neprevazute avem si asigurare de raspundere civila.

Nu te gandi ca in cazul alegerii unei firme costurile sunt mai mari. Dimpotriva: pentru majoritatea lucrarilor costurile sunt mai mici. Cum asta?

Experienta de peste 15 ani ne permite sa standardizam lucrarile, sa folosim materialele cele mai rezistente si sa ne alegem mesterii cei mai buni. Pe scurt: costurile sunt mai scazute pentru ca lucram mai eficient.

Alege sa ai o lucrare efectuata de un instalator autorizat ANRE. Facturata si garantata.

Scapa de bataile de cap!

CE SERVICII OFERIM

Asiguram montaj profesional, verificare si sigilare apometre in Bucuresti si Ilfov.

Daca consideri cu masuratorile de la apometru nu sunt facute in mod corespunzator, trebuie doar sa ne contactezi. Asiguram verificarea aestora pentru a asigura un consum corect, fara pierderi.

 • Montaj apometre

 • Verificare apometre

 • Sigilari apometre

 • Inlocuire apometre

 

Cand este necesara inlocuirea unui apometru defect

Locuiesti la bloc si apometrele tale nu mai inregistreaza corect consumul de apa ori pur si simplu nu mai functioneaza deloc? Anunta imediat administratorul blocului sau cere ajutor de specialitate.

Indiferent ca s-a defectat, ai observat un consum diferit de apa, de la o luna la cealalata sau ai nevoie de simpla verificare a apometrelor, apeleaza la un instalator profesionist, care are autorizatie de la Biroul de Metrologie Legala, ce ii ofera dreptul sa intervina pentru astfel de lucrari. Indiferent de interventie, la finalul fiecarei lucrari se va pune sigiliul la fiecare apometru in parte. Acest lucru cerifica faptul ca nu a intervenit o persoana neautorizata asupra apometrelor.

Este important de mentionat faptul ca sigilarea apometrelor este o masura obligatorie si este spre binele proprietarului. Atunci cand un apometru este sigilat, demonstreaza faptul ca nu s-a intervenit la el si consumul este cel real. Dupa aceasta etapa, instalatorul autorizat trebuie sa-ti inmaneze un proces verbal care sa certifice veridicitatea si calitatea lucrarii, dar si ca s-a efectuat sigilarea apometrelor.

Cand se impune inlocuirea unui apometru defect?

 1. Daca apometrul nu mai inregistreaza deloc consumul de apa calda sau rece

Cel mai intalnit caz cand se impune inlocuirea apometrelor este atunci cand acestea nu mai inregistreaza deloc consumul de apa intr-o anumita cladire. In acest caz, este necesar sa intervina un specialist pentru a vedea exact cum stau lucrurile.  De obicei, in astfel de situatii, un instalator autorizat recomanda inlocuirea apometrelor defecte cu unele noi, mai performante. Tot el este acela care iti poate recomanda ce apometre sunt mai bune sau ce trebuie sa faci pe viitor pentru a preintampina defectarea acestora.

Daca apometrele existente sunt defecte, este necesara inlocuirea lor si montate altele noi, cu sigilarea lor la final, dar si cu buletin metrologic valabil, timp de sapte ani pentru apometrele de apa rece si patru ani pentru cele de apa calda.

 1. In caz de accidente sau deteriorarea apometrelor

Atunci cand, din neatentie, se bruscheaza ori se loveste un apometru, care in final nu va mai inregistra consumul corect al apei calde sau reci, este nevoie sa se consulte un specialist, care va decide daca inlocuieste sau daca poate repara apometrul stricat.

 1. In situatia in care apometrele nu mai inregistreaza corect consumul apei

In situatia in care observati diferente mari la consumul de apa, de la o luna la cealalta este recomandat sa cereti ajutorul unui specialist, pentru a vedea exact care este problema. Un instalator cu autorizatie care poate sa intervina pentru astfel de lucrari,  va face o verificare amanuntita a apometrelor si iti va spune ce trebuie facut pe viitor. De obicei, majoritatea specialistilor recomanda inlocuirea apometrelor care nu mai inregistreaza consumul real si prezinta defectiuni, insa sunt si situatii cand se poate interveni asupra unui apometru defect, reparandu-l. Acesta din urma este totodata un proces mai costisitor si de durata, fata de simpla inlocuire a apometrului defect. Cu toate acestea, fiecare dintre cele doua procedee va  avea ca rezultat reglarea consumului de apa si costul real pentru consumul de apa calda sau rece.

De exemplu, un apartament contorizat are, de obicei, un consum de trei, patru metri cubi pentru o singura persoana, lunar, pentru apa rece si doi, trei metri cubi de apa calda, pentru o persoana. In total, aproximativ 7 metri cubi de apa calda si rece va consuma o persoana, pe luna.

Pentru a preintampina astfel de probleme, de defectare a apometrelor sau functionarea lor defectuoasa, se recomanda o simpla procedura de verificare a acestora, ce include montaj, repararea si sigilarea lor. Altfel, diferentele mari de consum de apa, ce modifica costurile aferente consumului de apa si cheltuielile casei in mod negativ vor disparea complet.

In cazul in care se impune inlocuirea apometrelor defecte, procesul de executie presupune urmatoarele etape:

 • Demontarea apometrului vechi, care prezinta defectiuni
 • Montarea unui apometru nou
 • Schimbarea garniturilor existente
 • Sigilarea apometrului reparat sau inlocuit
 • Efectuarea probei de apa calda si rece si functionarea apometrelor
 • Predarea procesului verbal de inlocuire si sigilare al apometrelor
 • Predarea autorizatiei de functionare
 • Garantia apometrelor, in functie de producatorul aparatului

In plus, garantia si valabilitatea buletinului metrologic va intra in vigoare de la semnarea procesului verbal de punere in functiune si inlocuire a apometrelor.

Este important de stiut ca preturile pentru inlocuirea sau schimbarea apometrelor sunt mult mai mici decat costurile de montaj iar timpul de lucru este relativ scurt.

VALORILE NOASTRE

PRETURI CORECTE

Asiguram preturi transparente. Iti spunem costul lucrarii de la inceput iar estimarile sunt gratuite. Fara negocieri, cibucuri si alte obiceiuri dambovitene. Platesti doar o lucrare de buna calitate.

GARANTIE SI SIGURANTA

Stim cat de importanta este o lucrare bine facuta. Si pentru ca lucram profesionist iti oferim garantie 5 ani la lucarile efectuate. In plus, suntem asigurati pentru orice evenimente neprevazute ce pot aparea in cursul lucrarilor cu asigurarea de raspundere civila.

PROFESIONALISM

Avem toate certificarile necesare desfasurarii activitatii. Suntem certificati ANRE iar calitatea ne este garantata suplimentar si de un certificat ISO 9001. Cheama acum un instalator profesionist.

Atestat ANRE

Certificare ANRE

Certificare ISO:9001

Asigurare Raspundere Civila