Montaj Bideu

 Unde si cum se realizeaza

Vasul pentru toaleta intima sau bideul se monteaza  in special in baile moderne. Inzestrat cu un jet, menit sa spele partile intime, bideul este inca optional in tara noastra, in timp ce in baile moderne din afara este nelipsit.

Insa, in ultima perioada, bideul este tot mai intalnit si in Romania. In plus, si medicii recomanda utilizarea bide-ului, pentru sanatatea intima.

Unde se monteaza bideul in baie si cat costa

Stative sau suspendate, bideurile se monteaza de obicei in stanga sau dreapta vasului de WC, insa nu este obligatoriu. Bideul se poate monta si pozitiona oriunde exista spatiu in baie, in functie de tevile de scurgere.

Motivele pentru care se monteaza, in special langa vasul de Wc sunt pentru: simetrie si pentru ca intr-o baie, de obicei, alimentarea si evacuarea se afla intr-o singura zona.

Insa, avantajele montarii unui bideu in propria baie sunt reale. Iti creste gradul de confort si ergonomie, si mai mult decat atat, imbunatateste igiena personala si cea din baie.

In magazinele de specialitate se gasesc vase de toaleta cu bideu incorporat, insa cel mai des acesta este montat langa Wc, fiind necesara o conducta separata.

De la unul simplu la unul mai complex, pe piata din tara noastra se gasesc o serie de bideuri, care mai de care dotate cu functii de incalzire si ajustare a temperaturii, insa chiar si un bideu ieftin este ideal pentru scopul de baza.

Pretul unui bideu porneste de la peste o suta de lei si ajunge pana la 2000 de euro, in functie de cat de extravagant se doreste sau in functie de sistemul de prindere. Cu cat este mai complex, cu atat pretul este mai mare.

Montaj bideu suspendat sau ingropat in pardoseala

Tocmai ti-ai renovat baia ori te muti in casa noua si vrei sa-ti montezi si un bideu in noua baie? Lucrurile sunt simple. Nu dispera. In cazul in care nu consideri ca te pricepi de ajuns la montajul acestui vas de igiena intima este de ajuns sa ceri ajutorul unui instalator sanitar.

Vasul de bideu poate fi unul care se monteaza suspendat, cu sprijin in perete sau unul ingropat, cu sprijin in podea. Evacuarea dejectiilor se poate face lateral sau vertical, gravitational.

In functie de tipul bideului, suspendat sau ingropat in pardoseala, montajul acestuia poate fi usor sau mai complicat. Insa, daca nu te pricepi, astfel de operatiuni trebuie lasate in seama unui specialist.

Daca bideul necesita un montaj suspendat, iti trebuie neaparat un suport special. Nu exista o alta solutie corespunzatoare care sa includa alimentarea cu apa, scurgerea sau stabilirea prinderii de perete.

Suportul pe care se va monta bide-ul este identic cu cel pentru vasul de Wc, insa nu este dotat cu partea de rezervor. Astfel, suportul pentru bideu ar trebui achizitionat separat.

Ca si in cazul vasului de toaleta, bideul se instaleaza in doi pasi simpli, astfel:

  • Prima data se monteaza vasul de bideu
  • Al doilea pas presupune instalarea bazinului de apa

Iata care sunt cei mai importanti pasi de urmat la montajul unui bideu. Sfaturi generale de instalare in cazul  unui vas de bideu suspendat:

  • In primul rand trebuie sa te asiguri ca volumul de apa si presiunea sunt adecvate pentru o scurgere optima
  • Se fixeaza teava de scurgere in perete, separat de scurgerea vasului de Wc
  • Se fixeaza perfect scurgerea vasului de bideu in teava de evacuare a apei fixata in perete
  • Se fixeaza capacul care acopera partea inferioara a bideului in holsuruburile din dotare
  • La final se fixeaza capacul bideului in suruburile prevazute pe vasul de toaleta

In situatia in care se purcede la montarea bideului, trebuie acordata atentie sporita scurgerii pentru dejectii, ca sa nu apara surprize neplacute pe viitor. Astfel, in cazul unei scurgeri gravitationale, pe verticala, racordul vasului de igiena intima trebuie sa aiba in principiu un diametru de 11 cm si sa fie din PVC. In cazul scurgerii laterale, improvizatiile nu isi au locul, panta conductei de refulare presupune o atentie mai mare atunci cand trebuie facut montajul complet al vasului de bideu.

Fixarea definitiva a bideului trebuie facuta abia dupa ce s-au incheiat toate verificarile de rigoare si au fost pozitionate cum trebuie toate componentele instalatiei.

La fixarea bideului in pardoseala se vor folosi holsuruburi, ce se vor prinde la randul lor in diblurile incastrate in suportul de prindere.

Dupa fixarea si montajul bideului se face racordarea lui la instalatia de apa, la rezervorul aferent.

Cauta cel mai potrivit bideu pentru baia ta si bucura-te de confort sporit.

Cheama un instalator cu experienta care sa se deplaseze in cel mai scurt timp, la tine acasa, pentru a constata si rezolva problemele legate de montajul bideului. Apeland la serviciile unui instalator autorizat beneficiezi, nu doar de o lucrare facuta ca la carte, ci si de garantie si preturi corecte.