Montaj racord flexibil Wc

Nu stii cum sa inlocuiesti Wc-ul si sa montezi racordul flexibil? Daca ai nevoie de ajutor pentru instalare WC, cu tot cu montajul racordului flexibil, cere ajutorul unui instalator. La prima vedere poate parea o lucrare simpla. Insa intregul proces de instalare Wc, cu montaj racord flexibil, montaj rezervor si fixarea vasului pot sa-ti puna anumite probleme.

WC-ul se poate defecta si pot aparea fisuri. Nu vrei sa te joci cu astfel de lucruri, pot aparea scurgeri si mirosuri greu de suportat. De aceea, este recomandat, daca nu ai cunostinte in domeniu, sa lasi astfel de lucrari in seama specialistului.

De ce sa alegi racord flexibil cand montezi un vas de Wc si nu o teava fixa

Atat racordul flexibil, cat si teava rigida, care vin montate la scurgerea vasului de Wc au rolul de evacuare a deseurilor si sunt dotate cu cate o garnitura la capat, de aproximativ 110 mm diametru, pentru imbinarea cu scurgerea. Racordurile flexibile, chiar daca pot parea inestetice, ele au rolul de a transporta deseurile si de a permite usor trecerea acestora.

La alegerea racordului potrivit trebuie sa se tina seama de faptul ca vasul de Wc nu ramane perfect nemiscat tot timpul. In timp, poate aparea un joc, iar micile miscari sunt preluate mai bine de un racord flexibil. Teava fixa formeaza un ansamblu rigid ce poate fi afectat de miscarile vasului de WC. Din acest motiv pot sa apara fisuri la imbinari.

Daca inca nu esti sigur ce este mai potrivit sa folosesti intre un racord flexibil sau o teava rigida, pentru evacuarea fixa a WC-ului consulta un instalator montare WC.

Etapele instalarii unui WC si montaj racord WC

In cazul in care trebuie demontat vechiul vas de Wc si montat un bazin WC nou cu un racord flexibil, trebuie demontata teava veche cu mare atentie. Daca nu se poate extrage usor, se poate recurge la taierea acesteia la nivelul peretelui, cu o panza de bomfaier. Trebuie demontate suruburile sau prezoanele de prindere a Wc-ului in pardoseala.

Cum se dezinstaleaza si instaleaza un nou vas de WC

Scurgerile din PVC flexibile, pe post de racord sunt intens  folosite la toate obiectele sanitare din bai, atat la lavoar, cat si la WC.

 • Se fac doua taieturi pe verticala la teava din perete. Se cresetaza usor doar partea de teava care intra in mufa de conectare, astfel incat sa nu fie taiata si aceasta.
 • Se extrage o parte din teava din mufa care a fost lipita. In aceasta situatie nu trebuie miscata teava de coloana. Pot sa apara fisuri, ori scurgeri la nivelul mufei, tot din PVC. Daca teava era metalica se poate extrage fara probleme segmentul ramas in mufa. Nu exista risc de fisuri.
 • Se aplica silicon sanitar la teava de scurgere PVC in care urmeaza sa se introduca racordul flexibil. Se poate folosi adeziv special de PVC sau silicon sanitar, pe o suprafata perfect uscata. Acesta trebuie intins uniform pe toata suprafata tevii, care va intra in mufa de racordare.

Cum faci montaj racord WC?

 • Se introduce teava pregatita cu silicon in scurgerea de la coloana si se fixeaza bine.
 • Se pregateste racordul flexibil pentru montaj in scurgerea vasului de WC.
 • Se conecteaza racordul flexibil la un capat la WC, iar la capatul celalalt, la o teava de scurgere. Racordurile flexibile sunt realizate ca sa se poata conecta la tevi din PVC cu dimensiuni de 110 sau 120 mm diametru.
 • Pentru mai multa flexibilitate, se adauga la scurgerea flexibila un segment de PVC de 30 cm, care usureaza conectarea si etanseizarea.
 • In cazul racordului flexibil cu aspect de burduf se va aplica silicon sanitar sau prenandez, care asigura o lipire durabila.
 • Se introduce racordul flexibil astfel pregatit in segmentul de teava.
 • Dupa uscarea ansamblului racordului flexibil se va face conectarea tevilor din PVC. Acestea au un sistem de etanseizare la imbinare prin garnituri de cauciuc. Pentru o imbinare usoara se va unge teava cu ulei sau vaselina.
 • Se monteaza tevile una in cealalta, cu atentie, in asa fel incat sa nu se deformeze garnitura de cauciuc, care este fixata de teava cu diametru mai mare.

Ai terminat montaj racord WC, de acum conectarea obiectelor sanitare la scurgere este mai flexibila si mai durabila, iar amenajarea baii este partial rezolvata.